ALERTEN D’UN VIRUS COINCIDINT AMB LA CAMPANYA DE RENDA

Coincidint amb el començament de la campanya de la renda, s'ha detectat una estafa informàtica en què se suplanta l'Agència Tributària.

L'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI), que forma part de l'Institut Nacional de Ciberseguretat espanyol (Incibe), ha alertat que hi ha en marxa una campanya d'enviament de correus electrònics amb la finalitat d'infectar ordinadors instal·lant-hi malware, programari maliciós que infecta l'ordinador o el mòbil.

L'OSI no explica cap finalitat concreta de la instal·lació d'aquest malware.

Explica que els missatges detectats porten per títol "Acció fiscal", però que n'hi podria haver d'altres amb altres noms.

 

 

Un cop obert, el correu informa falsament d'una "acció fiscal registrada en la nostra base de dades" i ofereix un botó per "accedir a tota la informació".

Tal i com es veu a aquesta imatge, reprodueix els logotips oficials del Ministeri d'Hisenda, l'Agència Tributària i la seu electrònica que permet fer els tràmits online.

El missatge, a més, ofereix un segon enllaç per clicar "si [l'usuari] no és redirigit per l'oficina electrònica".

L'OSI també destaca que, a diferència d'altres missatges fraudulents, aquest es caracteritza per "no contenir grans errors ortogràfics".

Si alguna persona que ha rebut aquest correu ha clicat a algun d'aquests dos enllaços i després ha executat els arxius descarregats, l'OSI adverteix que "és possible que el dispositiu s'hagi infectat", recomana escanejar-lo amb un programa antivirus i ofereix la seva assistència.

Si només s'ha obert el correu o s'han descarregat els arxius, sense executar-los, l'equip no s'ha infectat. El que cal fer és esborrar-los del dispositiu.

 


Demana'ns cita prèvia:

Al telèfon: 93 795 14 90

Per e-mail: assessoria@arenysconsulting.net

Per WhatsApp:

WhatsApp

 

O bé a través del nostre formulari online: