ATENCIÓ, LA GENERALITAT COMENÇA A PAGAR ELS AJUTS

 

La Generalitat començarà a resoldre i a pagar els ajuts a partir del proper 15 de març 

 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presentat el resultat dels ajuts extraordinaris econòmics que el Departament començarà a resoldre i pagar a partir del proper dilluns, 15 de març, a les persones treballadores autònomes afectades econòmicament per la covid-19.

El Homrani ha explicat que un total de 329.188 persones es beneficiaran d’aquests ajuts econòmics per als que el Departament ha destinat 468.359.600 euros.

El conseller ha afirmat que a partir del 15 de març començaran  cobrar l’ajut  i que:

“el Departament treballa en l’escenari de tancar tots els pagaments en dues setmanes. Tenim la voluntat de donar l’ajut el més ràpid possible”.

El Homrani ha justificat la necessitat de fer efectius els ajuts davant les dades “molt preocupants” de les persones treballadores autònomes”. 

Una gran part té uns ingressos per sota dels 5.000 euros, i un percentatge, que no és petit, d’autònoms i autònomes registren ingressos negatius el 2020”.

El conseller espera que aquest ajut a les persones treballadores autònomes ajudi a:

“superar aquesta situació que, acompanyada de l’estratègia de vacunació i la reobertura econòmica lligada a l’ampliació de la vacunació, permeti donar-los aire en aquests moments tan complexos”.

 <<Chakir el Homrani>>

Ajuts per a treballadors/es autònoms:

Un cop tancat el registre i reunit el Consell Català del Treball Autònom, un total de 187.392 persones treballadores autònomes rebran un ajut únic de 2.000 euros els propers dies.

El Departament destinarà finalment 374.784.000 euros a aquest nou ajut per al manteniment de l’activitat de les persones treballadores autònomes afectades per les conseqüències econòmiques de la COVID-19.

Aquest és el quart ajut extraordinari que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies atorga a les persones autònomes per a fer front a les conseqüències de la covid-19.

El març de 2020, el Departament va destinar 7,5 milions d’euros en ajuts d’entre 530 euros i 2.000 euros que van beneficiar 8.869 persones. I els mesos de novembre i desembre es van fer dues convocatòries d’ajuts de 2.000 euros que, amb 284 milions d’euros de pressupost, van beneficiar 142.000 persones.