Novetats

Adaptació de les bases de cotització al nou Salari Mínim Interprofessional

El passat 4 de desembre de 2021 va sortir publicada la ordre PCM 1353/2021 en referència a les adaptacions de les bases de cotització al nou Salari Mínim Interprofessional que va ser aprovat al setembre passat. Amb aquestes noves bases de cotització, s’han produït diferències a la Seguretat Social (TC1) per aquelles empreses que tinguin treballadors que estiguin per sota d’aquesta nova base mínima a partir del setembre de 2021. Per tant, caldrà fer una liquidació complementària d’aquests treballadors per regularitzar les quotes. De moment la Seguretat Social ens ha comunicat que no hem d’enviar cap liquidació complementària encara, però que properament, ens comunicaran quan podrem fer l’enviament d’aquestes diferències i tant bon punt ho sabem ho farem arribar als nostres clients.

 

 Per altra banda, la Seguretat Social, mitjançant un comunicat dirigit a tots els assessors i gestories, ens ha informat que s’estan detectant contractacions de treballadors estrangers amb permisos de treballs falsos, per tant, per evitar aquest tipus de situacions i evitar responsabilitats per part de les empreses, recordem que sempre que hi hagi una contractació d’aquest tipus, demaneu sempre el NIE original i passaport, per comprovar l’autenticitat dels documents, i també reviseu la fisonomia de la fotografia in situ per comprovar les característiques físiques del treballador. És important que feu aquesta comprovació ja que en cas d’haver contractar un treballador amb un NIE fals, es poden produir responsabilitats per part de l’empresari amb possibles sancions molt greus per part de la Inspecció de Treball.

 

Per ampliar aquesta informació poden contactar amb el nostre despatx si ho considera oportú.

 

 

 

¿Qué hacemos si un Inspector de Trabajo visita la empresa?

 

Antonio Millán - Abogado, Departamento Laboral de Supercontable.com

Hemos señalado en otros comentarios, los ERTEs y otras medidas adoptadas para amortiguar las consecuencias de la pandemia en las empresas llevan aparejadas, en muchos casos, actuaciones de la Inspección de Trabajo para comprobar el cumplimiento de las normas y requisitos que, desde Marzo de 2020 hasta hoy, dan derecho a las empresas a disfrutar de estos beneficios.

Por tanto, no es raro que muchos de nuestros lectores escuchen en su empresa o negocio la familiar frase “Buenos días, soy el Inspector de Trabajo”, pronunciada por un funcionario que se persona, sin avisar, en la fábrica, la oficina o la finca en la que la empresa desarrolla su trabajo.

Y es que la forma más característica de iniciar una Inspección de Trabajo es, sin lugar a dudas, mediante la visita del Inspector al centro o lugar de trabajo, sin necesidad de aviso previo de ningún tipo.

Si esto ocurre debemos saber que... (Seguir leyendo aquí).

 

 

El Consell Comarcal atorga ajuts a persones autònomes i microempreses del Maresme afectades econòmicament per la COVID-19

Us informem que l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme obre una nova convocatòria d’ajuts amb una dotació econòmica de 50.000,00 euros per donar suport a les persones autònomes i microempreses amb seu fiscal al Maresme que han vist reduïda la seva facturació a causa de la COVID-19.
 
Els aspectes principals a tenir en compte:

  • Poden optar-hi les microempreses i les persones autònomes del Maresme que van tenir una facturació d’entre 9.000 i 36.000 euros al 2019 i acreditin una reducció en la seva facturació superior al 25% a l’exercici 2020.

  • El procediment de concessió dels ajuts és el de concurrència no competitiva, per estricte ordre de registre d'entrada.

  • El termini per la presentació de sol·licituds és:

                         29 de juliol al 20 de setembre de 2021
                                          (ambdós inclosos). 

Imports dels ajuts:

 

  • En el cas que la reducció de la facturació de 2020 hagi estat d’entre el 25% i el 50%, rebran 500,00 euros d'ajut.

  • En el cas que la reducció de la facturació de 2020 hagi estat igual o superior al 50%, l’ajut serà de 1.000,00 euros.
Leer más

 

Consulta el nostre

nou espai d'immobles!

 

Consulta productes i

serveis del teu voltant!


Segueix-nos

Seminaris


Actualitat